Wedstrijdschema
Pauzeer achtergrond Activeer achtergrond

Corona Update: Vanaf 1 juli versoepeling maatregelen voor de sport

1-7

Corona Update: Vanaf 1 juli versoepeling maatregelen voor de sport

Per 1 juli mag iedereen weer op de normale manier sporten en is er tijdens het sporten geen sprake meer van een afstandsbeperking (1,5 meter). Ook mogen de sportcomplexen en de clubhuizen (incl horeca) weer open en zijn toeschouwers toegestaan. Bovendien hoeven jeugd tot 18 jaar ook buiten het veld geen afstand tot elkaar te houden. Iedereen van 18 jaar en ouder moet dat buiten het veld wel.

De versoepelingen betekenen niet dat er geen regels meer gelden. Om de hygiĆ«nemaatregelen van het RIVM op alle sportcomplexen op te kunnen volgen, hebben NOC*NSF en de sportbonden een algemeen geldend sportprotocol geschreven, dat ook bij het RIVM getoetst is. Het is belangrijk daadwerkelijk te handelen naar dit protocol.

Het landelijk algemeen sportprotocol is een levend document dat continu op de actuele ontwikkelingen wordt aangepast. Daarom vind je de meest recente versie via deze link: https://nocnsf.nl/sportprotocol.

Het specifieke hockeyprotocol is komen te vervallen per 1 juli, aangezien alle maatregelen en richtlijnen vanaf die datum zijn opgenomen in het algemeen protocol verantwoord sporten.

Algemeen