Wedstrijdschema
Pauzeer achtergrond Activeer achtergrond

Help als Rood-Wit hockeyers de laatste droom van Alicia waar te maken!

17-1

Stel je voor: je bent 14 jaar, een fanatieke en vrolijke hockeyster en je krijgt plotseling te horen dat je nooit meer kan hockeyen omdat je ongeneselijk ziek bent.

 

Dat overkwam Alicia Franken van HC Houten in mei 2019 toen ze botkanker bleek te hebben. Dankzij het Prinses Maxima Centrum (PMC) heeft Alicia nog 9 super liefdevolle maanden met haar familie, vriendinnen en teamgenoten gehad.

 

Hockey was Alicia’s grote passie. Zelfs toen ze zo ziek was genoot ze van sport in het PMC. Ze vond het dan ook onvoorstelbaar en vreselijk oneerlijk dat zieke kinderen in veel landen met meerdere kinderen in één ziekenhuisbed moeten liggen, en geen sport, fysio en andere afleiding hebben om plezier te maken of te revalideren. Daar moest en zou ze echt wat aan doen!!! Daar wilde Alicia echt wat aan doen!

 

Dat deed ze met haar school en nu met hockeyers in heel Nederland door geld op te halen voor het PMC, dat hiermee 4 ziekenhuizen in Kenia, Indonesië, Kosovo en Malawi ondersteunt. Ze vroeg haar klasgenootjes om een sponsorloop te houden. Eind januari was ze hier bij, haar laatste ochtend op school, 6 dagen voor ze aan haar avontuur tussen de sterren en regenbogen begon.

 

Uit Alicia’s naam en in haar sportieve en altijd positieve geest, geeft HC Houten hier met een indrukwekkende benefietactie vervolg aan. En zij vragen onze hulp!

 

Ze hebben een prachtige Jerusalema challenge video opgenomen in Houten én Kenia. Zó ontroerend! In een tweede video vertellen haar broer, teamgenootjes, haar oncoloog en oud-international keepster Floortje Engels waarom deze actie zo waardevol is. Beide videos zijn te zien op:

 

www.maximaalinactie.nl/team/benefietactie-hc-houten/updates

 

Wij kunnen als Rood-Wit hockeyers helpen om Alicia's wens uit te laten komen door:

- zelf te doneren op www.maximaalinactie.nl/team/benefietactie-hc-houten/updates;

- zelf een leuke teamactiviteit te organiseren om geld in te zamelen;

- mooie armbandjes te bestellen op Instagram @chantallegentille (https://www.instagram.com/p/CIsake5lR4f/?igshid=xnuqtu5q3aip)

- dit bericht te delen via jouw social media;

 

Alicia wilde zó graag iets moois voor de wereld betekenen. Helpen jullie haar deze droom te verwezenlijken? Zij en andere dappere zieke kinderen verdienen het!!

 

Link naar Instagram bericht

https://www.instagram.com/tv/CJGq-D9JIhy/?igshid=jpjc1e29gt3m


Algemeen