Wedstrijdschema
Pauzeer achtergrond Activeer achtergrond

  

Wat te verwachten van arbitrage in seizoen 2021/22

15-9

Beste Leden (en Ouders) van Rood Wit,

Nu het seizoen weer begonnen is een update van de arbitragecommissie over de plannen voor dit seizoen. Om alle wedstrijden in goede banen te leiden hebben we jullie hulp hard nodig. Deze informatie is voor iedereen belangrijk dus lees het ajb goed door.

Breedte teams

We hebben meer ouders nodig om de wedstrijden van jullie zoon of dochter te fluiten. Vanaf dit seizoen worden alle junioren wedstrijden in de A- en B categorieën alleen door ouders gefloten. Vanaf 25 september in de C- en D categorieën worden wedstrijden door 1 ouder met een ingedeeld jeugdlid uit respectievelijk de A of B categorie gefloten.

NB: alle thuiswedstrijden worden door 2 Rood Wit ouders of jeugdleden gefloten. Uitwedstrijden krijgen daarom ook arbitrage van de thuisclub


A en B

2 ouders

C en D

1 ouder en 1 jeugdlid (vanaf 25 september; 18 september nog door 2 ouders).


Coaches of managers regelen de ouders vanuit hun teams. Om te mogen fluiten, moeten ze een Clubscheidsrechter of CS kaart hebben. Over het halen van een CS kaart later meer.

Jeugdleden worden centraal vanuit de arbitragecommissie aangewezen. Mocht je bij een indeling onverhoopt niet kunnen, is het de verantwoordelijkheid van het jeugdlid om de fluitbeurt onderling te ruilen met iemand in dezelfde categorie (A of B zodat iedere wedstrijd de juiste arbitrage heeft.

Het naleven van deze simpele principes maakt de wedstrijdervaring voor onze jeugd en onze tegenstanders beter. Niet opdagen betekent dat je je mede clubgenoten in de steek laat.

Wij moedigen alle ouders aan zich ook op te geven om een kaart te halen, vooral als je nog kinderen in de jongste jeugd hebt. Dan kun je met je kind wennen aan het spel, en groei ook jij mee in het fluiten van onze jeugd.

We vragen alle supporters om onze scheidsrechters te ondersteunen. Iedereen staat er voor hun lol, het is geen WK en de teams gaan niet beter spelen als er op de scheidsrechters afgegeven wordt. Help ons alsjeblieft om het hockey op Rood Wit plezierig voor iedereen te maken.


Regels en opleiding tot Clubscheidsrechter (kaart halen)

Met afgelopen 2 ingekorte seizoenen is het goed om de regels weer scherp te krijgen. KNHB heeft een top YouTube playlist met video’s van de hoofdregels. Maak daar ajb gebruik van!

In 2019-2020 zijn er grote aanpassingen gemaakt aan de spelregels. De volgende video’s geven uitleg over die regels en de meest recente briefing van de KNHB bond over het aannemen van de hoge bal en uitslaan met een masker op na een strafcorner zijn relevante reminders voor iedereen die wel eens een wedstrijd fluit.


Voor ouders zonder kaart, is het sinds kort heel makkelijk geworden om je kaart te halen. Zowel de voorbereiding als de scheidsrechter-examens vinden online plaats. De eerste en laatste week van oktober kun je iedere avond om 20:00 uur examen doen. Dus van zondag 3 t/m donderdag 7 oktober en van zondag 24 t/m donderdag 28 oktober. Meld je op tijd aan via https://forms.gle/NU3YBzRzyyvTxtwM9.

Verder gaan we dit jaar extra aandacht besteden aan het begeleiden van onze scheidsrechters. Je hebt een kaart en wil graag beter worden? Je fluit vaak je zoon of dochter maar bent wat onzeker? Je fluit af en toe en hebt vragen? Kom dan zaterdag aanstaande, 18 september naar "Fluiten in de Praktijk”. Aanvang 11:15 uur - geef je op via https://www.eventbrite.com/e/fluiten-in-de-praktijk-tickets-170461721598.

Hou de website in de gaten voor deze en alle nieuwe "Fluiten in de Praktijk” events!

Tenslotte is het goed om te weten dat de ingedeelde jeugd op RoodWit begeleiding bij hun fluitbeurt krijgt. Er zullen dan Rood Witters met fluitervaring rondlopen om de jeugd tips te geven.


Selectie teams

Alle 1e teams krijgen Bonds- of CS+ arbitrage aangewezen voor thuiswedstrijden. En alle 2e A en B teams die Sub-top of hoger spelen krijgen ook CS+ arbitrage. Daarnaast proberen we een aantal van de andere 2e teams ook van CS+ te voorzien als we beschikbaarheid hebben.

Tot slot, heb je al wat fluitervaring, wil je jezelf uitdagen door de hogere teams te gaan fluiten, dan is CS+ scheidsrechter worden een leuke optie. Als CS+ leer je beter een wedstrijd te managen en ga je jezelf verder uitdagen om beter te gaan fluiten. Als je interesse hebt, neem dan contact op met mij via [email protected] of spreek mij, Marjolijn Bömer, Vincent Sark, Rian Vogels of iedere CS+er op de club hierover aan. Wij verwelkomen nieuwe enthousiaste scheidsrechters graag in deze groep.

Wij kijken uit naar een mooi nieuw (fluit)-seizoen en hopen jullie vol enthousiasme weer bij de wedstrijden te mogen zien.

Namens de arbitragecommissie

James van Thiel


Arbitrage