Wedstrijdschema
Pauzeer achtergrond Activeer achtergrond

  

Sake Hermans nieuwe coach AMHC Rood-Wit Dames 1

4-5

Volgend seizoen staat er bij Dames 1 van Rood-Wit een nieuw gezicht voor de groep in de persoon van Sake Hermans. Hij vervangt André Morees die na 3 jaar heeft besloten Rood-Wit te verlaten. 


Sake neemt een flinke bagage aan hockey ervaring met zich mee, als speler, coach en technisch manager. Als speler vertegenwoordigde hij onze buren van Bloemendaal en HBS en als coach was ie actief bij Bloemendaal en Leiden. Tevens deed Sake ervaring op als technisch coördinator van HBS, Castricum en Baarn. Voor Rood-Wit is Sake ondertussen ook geen onbekende meer, hij is sinds dit seizoen namelijk coördinator van de meisjeslijn. Deze rol zal Sake ook in het komende seizoen blijven vervullen en daarmee leggen we als Rood-Wit ook meer nadruk op de doorstroming vanuit de jeugd naar de senioren. Eén van de doelstellingen die Sake meekrijgt is om op termijn weer meer zelf opgeleide speelsters in Dames 1 te hebben spelen.


Voor komend seizoen zet hij in op het behouden van de sterke en hechte kern van dames 1, aangevuld met een aantal ervaren speelsters en jonge talenten. Sake zal daarbij de nadruk leggen op het hockeyplezier en de hockey beleving, daarnaast ook het inpassen van A en B jeugd op trainingen en op termijn ook in wedstrijden.


We vroegen Sake om een reactie;


Na bijna een jaar op deze mooie club te hebben rondgelopen heb ik de vraag gekregen of ik mij wil verbinden aan Rood-Wit dames 1. Hier heb ik natuurlijk ja op gezegd. Dit is een fantastische uitdaging om mijn kennis en kunde ook over te kunnen dragen bij de senioren. 

Vanuit mijn rol als speler heb ik zo ongeveer alles wel gezien, van een van de beste spelers tot mee moeten spelen bij heren 2, en ik ben ervan overtuigd dat ik met die lessen de dames naar een hoger plan kan brengen. 


Daarbij hoop ik dat ik de ambitie van de club met veel zelf opgeleide speelsters, te kunnen verwezenlijken. Iets wat naadloos aansluit op mijn rol als meisjes coördinator. 


Tot snel op Rood-Wit, groet Sake

Senioren