Wedstrijdschema
Pauzeer achtergrond Activeer achtergrond

  

Spelregels en Signalen

Spelregels
De spelregels bij hockey worden voortdurend geƫvalueerd en aangepast aan de laatste ontwikkelingen.
Het bijhouden van de laatste spelregelwijzigingen of veranderingen in het hanteren van de spelregels is dan ook belangrijk bij het spelen van een wedstrijd EN het fluiten.

Op deze pagina proberen we je op de hoogte te houden van de veld- en zaalspelregels, de laatste briefings van de KNHB, maar bieden we je ook het nodige beeldmateriaal om eventuele vragen op te lossen.

Hieronder vind je de spelreglementen voor zowel veld- als zaalhockey. Er zijn voor het seizoen 2018-2019 geen wijzigingen in de zaalspelregels, dus de zaalspelregels van 2016-2017 zijn nog ongewijzigd geldig.
Onderaan deze pagina kan je de laatste wijzigingen in de spelregels uit de briefing van de hockeybond vinden over specifieke situaties. 
Klik hieronder voor het gehele reglement veld- of zaalhockey:

Strafcornermaskers
De hockeybond stelt strikte eisen aan het type masker dat gebruikt mag worden bij strafcorners. Kijk hier voor een overzicht van de type maskers die zijn toegestaan.


Signalen
Als scheidsrechter is het belangrijk dat de spelers begrijpen waarvoor je fluit. Dit geef je aan met signalen. Kijk hier voor een overzicht van alle signalen.

FAQ - Spelregels en signalen