Wedstrijdschema
Pauzeer achtergrond Activeer achtergrond

Rood-Wit gaat haar afval scheiden!

30-10

Rood-Wit gaat haar afval scheiden!

 

Eén van de doelstellingen van het bestuur van Rood-Wit is het verhogen van duurzaamheid op het gebied van milieu. Verstandig omgaan met afval is daar onderdeel van.

 

Huishoudelijk afval is voor het grootste deel herbruikbaar. Gft en etensresten, papier, textiel, glas en plastic, blik en drinkpakkenzijn waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Deze belanden nu nog te veel in de restafvalcontainer. Dat is jammer, want dan gaan ze de verbrandingsoven in en kunnen daardoor niet worden hergebruikt. Door afval te scheiden en te hergebruiken zijn er geen nieuwe grondstoffen nodig om nieuwe producten te maken. Bovendien daalt de uitstoot van broeikasgassen, omdat minder restafval in de verbrandingsoven verdwijnt. Dat is goed voor het milieu!

 

Bijkomend voordeel is bovendien dat het scheiden van afval ook minder kosten met zich brengt. Het inzamelen en verbranden van restafval wordt steeds duurder. Die kosten komen voor rekening van Rood-Wit. Hoe minder restafval bij ons opgehaald wordt, hoe lager de kosten voor de club.

 

Helpen jullie mee?!

Om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken, staan er sinds deze week in het clubhuis, op het terras en rond de velden twee verschillende afvalbakken. Oranje/blauwe afvalbakken voor plastic, blik en drinkkarton en bruin/blauwe afvalbakken voor restafval. Helaas horen de koffiebekers nog thuis bij het restafval.

 

Het zou mooi zijn als jullie allemaal voordat je afval weggooit even kijkt in welke afvalbak je het gooit.

Algemeen