Zaalhockey

Zaalhockey


Alle eerste teams spelen verplicht zaalhockey. Zaalhockey is voor breedte teams (jeugd) niet verplicht, maar wordt wel aangeboden. Door de beperkte zaalcapaciteit in de regio kunnen niet alle breedte jeugdteams zaalhockey spelen. Om voldoende trainingsuren te kunnen garanderen stelt de zaalhockeycommissie jaarlijks het maximaal aantal teams vast dat kan deelnemen (afhankelijk van de zaalcapaciteit). Breedte AB teams en senioren teams kunnen meedoen aan de zaalhockeycompetitie zonder trainingen.


Inschrijven

In november krijgt ieder lid een email toegestuurd met daarin een link om je online aan te melden voor zaalhockey. Je moet je ieder seizoen opnieuw aanmelden om deel te nemen.


Zaalhockeycontributie

Voor zaalhockey betaal je zaalhockeycontributie (zie "contributies" voor de contributie van dit seizoen). De contributie voor zaalhockey wordt aan het begin van het veldhockeyseizoen door het bestuur vastgesteld.


Benodigde materialen

In de zaal speel je met een zaalstick (zelf te regelen) en op stevige zaalschoenen, die niet buiten zijn gebruikt. Als bescherming heb je naast je bitje en scheenbeschermers een zaalhockeyhandschoentje aan je linkerhand (NB dat is een ander soort handschoentje dan handschoentjes die op het veld gebruikt worden en is verplicht!). Er wordt in het Rood-Wit veldtenue gespeeld (en soms in uit tenue). Belangrijk is dat de keepers riempjes in hun klompen hebben zonder metalen gespen.


Zaalhockeycompetitie

De zaalhockeycompetitie vindt plaats tijdens de winterstop. De wedstrijden worden op zaterdag of op zondag gespeeld. Meestal worden er per team twee wedstrijden per dag gespeeld. In de regio Noord-Holland bestaan de poules over het algemeen uit 6-7 teams en worden er dus 10-12 wedstrijden gespeeld (5-6 speeldagen). De KNHB streeft er naar om de teams zo in te delen dat ze slechts één weekend van de kerstvakantie spelen. Het wedstrijdschema is t.z.t. te vinden op de website en via de Rood-Wit app.


De organisatie van zaalhockey is anders dan van veldhockey

  • Zaalhockeytrainingen en –wedstrijden zijn niet op Rood Wit maar op diverse locaties in de regio.
  • Trainingen zijn niet op vaste momenten en op vaste locaties. Het zaaltrainingsschema wordt via de website bekend gemaakt.
  • Voor zaalhockey is er geen categorieleiding beschikbaar: rij-diensten van ouders, het regelen van invallers en het goed invullen van het DWF (Digitaal Wedstrijd Formulier) zijn daarom een taak van de begeleiding van het team.
  • Manager/coach moeten ook max. 2x per competitie ouders regelen die zaaldienst draaien.
  • Elk team heeft (verplicht) een scheidsrechter (met kaart) die bij inschrijving bekend moet zijn.
  • In de zaal worden de wedstrijden gefloten door twee scheidsrechters, één per team.

 

Informatie avond

Voor de start van het zaalhockeyseizoen organiseert de zaalhockeycommissie een informatieavond. Op deze avond wordt de basis van zaalhockey uitgelegd,

de taak van de coach en manager in de zaal toegelicht, toegelicht wat een zaaldienst inhoudt en een korte uitleg gegeven van de zaalhockeyregels voor de scheidsrechters.

Iedereen die zich in heeft geschreven voor zaalhockey, ontvangt een uitnodiging voor deze avond.

Share by: